A Kalász Alapfokú Művészeti Iskola gitárzenekara már több évre visszanyúló kapcsolatot ápol a londoni Haringey Music Service gitárosaival. 2018-ban ők látogattak el hozzánk s adtak több nagysikerű koncertet Budakalászon és a környező településeken, 2019-ben mi utaztunk ki Londonba és zenéltünk együtt a brit fővárosban. Idén egy sok más országgal közös nagy hangversenyre kaptunk meghívást, amely a Royal Albert Hall-ban került volna megrendezésre. Oly sok szép tervvel együtt természetesen ez sem valósulhatott meg idén a világjárvány miatt. De a szervezők törhetetlen lelkesedésükkel találtak megoldást: karanténban megtanult és külön-külön felvett szólamokat szerkesztve egybe egy digitális koncertet hoztak létre. Nagyon izgalmas, új kihívásokkal teli felkérés volt ez a budakalászi növendékek számára, melynek örömmel és becsülettel tettek eleget. Az 58 fősre duzzadt nemzetközi gitárzenekar erre az alkalomra írott darabja méltán viseli a Light In The Dark, azaz Fény a sötétben címet.
(Károlyné Telek Judit, a gitárzenekar vezetője)

 

Sürgősen selejtezésre váró régi, kisméretű (150 cm x 150 cm) zongoránkat szívesen felajánljuk amatőr zenetanuló számára az elszállítás költségeinek fejében. Érdeklődni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Alkalmazotti díj Méhes Imre részére

A Kalász Művészeti, Nevelési Alapítvány 10 éve alapított 100 ezer Ft összegű díját a zeneiskolai dolgozók anonim szavazatai alapján idén Méhes Imre, iskolánk egykori szolfézs és kórusvezető tanára nyerte el.
Méhes tanár úr 1978-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola középiskolai énektanár és karvezetőképző tanszakán. Már abban az évben elhelyezkedett a balassagyarmati zeneiskolában, ahol 1993-ig tanított. Közben megnősült, két gyermeke született és 1983-tól a pomázi zeneiskola tanára lett, majd Eredics Gábor igazgató úr hívására 1999-től a budakalászi zeneiskolában is vállalt szolfézstanári és korrepetítori feladatokat. Számos növendéket készített fel elméleti tárgyakból zeneművészeti pályára, de akár zongorakísérőként is lehetett rá számítani. Az utóbbi években alma matere, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene tanszékének szolfézs-zeneelmélet tanára is volt.
Rendkívül sokoldalú tapasztalattal rendelkezik és mindig az alaposság, gondosság, szakmai maximalizmus jellemző Rá, aki megfeszített figyelemmel követi és segíti a tagság tevékenységét. Az általa vezetett csoportok, előadók méltán érezhetik, hogy bizalommal támaszkodhatnak rá. A zenetanítás mellett „kedvenc elfoglaltsága” a különböző profi és amatőr zenei együttesek, főleg kórusok vezetése. A Budakalászi Kórust 2006-ban alapította, de élete során Budapesten, Balassagyarmaton, Pomázon és Leányfalun is vezetett kórusokat. 1994-től a pomázi Zenés Diákszínpad vezetője volt, akikkel számos színvonalas előadást vittek színre. Budakalászon az Ő nevéhez fűződnek a zeneiskolai adventi tanári koncertek növendékekkel kiegészült zenekarral és kórussal előadott produkciói. De fontos megemlíteni a 2 évvel ezelőtti Magyar Himnusz TV felvételét is, melyet minden nap műsorzáráskor sugároz a Budakalász TV.
Köszönjük, hogy Tanár Úr mindig azon munkálkodik, hogy az iskolai művészetoktatás minél szorosabban kapcsolódhasson a városi művelődéshez, kultúrához.
Jobbulást és nagyon jó egészséget kívánunk Neki, hogy még sokszor legyen alkalmunk együtt muzsikálni és tanulni az Ő kimeríthetetlen tapasztalataiból.


Méhes Imre

 

Arany Kalász Díj - Növendék kategória

Idén egy klasszikus és egy népzenei műfajban tanuló növendék illetve csoport nyerte el az Arany Kalász Díjat. Az egyik Bouchal Dorottya Lili, 9. osztályos zongorista Dankovics Valéria osztályából, aki az utóbbi években számos területi, országos és nemzetközi szóló- és négykezes zongoraversenyen mutatta meg tehetségét és hozott el sok értékes díjat, dicséretet. Ajándékba egy értékes zeneakadémiai hangversenyutalványt kapott. A másik díjazott a Lenfonó együttes (Gődény Boglárka, Lyócsa Gabriella, Szabados Orsolya, Szarka Nóra, Vági Dorottya, Váradi Lili, Váradi Réka-népi ének és Kiss Csongor-tekerő), akiknek felkészítő tanárai Papp Ágnes és Németh András. Ez a formáció több városi, területi és országos versenyen, fesztiválon szerepelt magas színvonalon szép sikerrel. Az alapítvány 40.000,- Ft értékben járul hozzá a csoport 2 napos nyári szakmai kirándulásához.

 

Arany Kalász Díj – Támogató kategória

Ebben az évben Bouchal András, zongorista növendékünk édesapja nyerte el a díjat. Évekre visszamenőleg sokat köszönhetünk Neki, hiszen rendezvényeink kapcsán sokszor segített már különböző nyomtatványok, plakátok, poszterek, molinók elkészítésében és a gyerekek, tanárok versenyekre történő szállításában.


A díjakat Eredics Gábor, az alapítvány elnöke adja át. Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Tisztelt Szülők, Kedves Növendékeink!

Idén is nagy érdeklődés mutatkozott iskolánk iránt, amit ezúton is köszönünk! A felvettek névsora ITT megtekinthető.

A zeneiskolai tanulói jogviszony - a képzés nem tanköteles jellegéből adódóan - minden tanévben beiratkozással jön létre, illetve hosszabítható meg. Ezért régi és frissen felvételt nyert tanulóinknak is minden évben a kijelölt határidőig be kell iratkozniuk.

 

A beiratkozás módja:

Személyesen a zeneiskolában, augusztus 17-től munkanapokon 9:00-16:00 óráig.

VAGY

Online, a beiratkozási lap szkennelt másolatának beküldésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A linkre kattintva töltsék le a BEIRATKOZÁSI LAP-ot, melyet kitöltve, aláírva szíveskedjenek eljuttatni hozzánk. Kérjük, hogy a Nyilatkozatok részt is figyelmesen olvassák el!

 

 A beiratkozási lap mellé egyidejűleg csatolni kell az első félévre szóló térítési díj/tandíj befizetéséről szóló banki igazolás másolatát! A beiratkozás kizárólag ebben az esetben lesz érvényes. A térítési díjak összegéről minden növendékünknek személyre szóló tájékoztatást küldünk e-mailben. A díjak mértékéről és a befizetés módjáról részletes tájékoztatást honlapunk A képzés költségei c. menüpontjában találhatnak.

 Régi növendékeink hozzák be a bizonyítványukat is!

 

A beiratkozás határideje minden növendékünk számára: szeptember 4. (péntek)

 

Üdvözlettel, KAMI

Tisztelt Szülők, kedves jelenlegi és leendő Tanítványaink!

Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődnek a zenetanulás és a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola iránt. Ebben a folyamatosan frissülő menüpontban minden szükséges részletet, aktualitást megtalálhatnak a felvételi jelentkezéssel kapcsolatban.

A zeneiskolai felvételit a 2020/2021-es tanévre június 11-én és 12-én (csütörtök és péntek) 14:00-19:00 óráig tartjuk. Aki valamilyen okból nem tud ezen a két napon megjelenni, azok számára június 25-én csütörtökön 15:00-18:00 óráig pótfelvételi meghallgatást szervezünk.

Figyelmükbe ajánljuk felvételi tájékoztató brosúránkat (kattintson a linkre), melyben fontos információkat találnak iskolánkkal, a képzéssel és annak költségeivel kapcsolatban. Honlapunkon Rólunk - A képzésről c. menüpontra kattintva tájékozódhatnak.

Kedvcsináló néhány választható szakunkhoz:

RÉZFÚVÓS HANGSZEREK 

CSEMBALÓ 

HEGEDŰ 

MAGÁNÉNEK 

TAMBURÁK

NÉPI FURULYA

I. A jelentkezés módja:

Minden jelentkezőnek az alábbi linken található online jelentkezési adatlapot kell kitöltenie (kattintson a linkre): Előjelentkezési űrlap

A jelentkezés kizárólag ezen a felületen adható le! Az elektronikus űrlap ELŐZETES jelentkezésnek felel meg, így nem helyettesíti a felvételi meghallgatáson való személyes részvételt! Az űrlap kitöltésének határideje: június 10. szerda.

 

II. Időpontfoglalás:

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel kérjük Önöket, hogy feltétlenül éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Időpontot foglalni az alábbi titkársági telefonszámon lehet hétköznapokon munkaidőben: 0630/7147845

 

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 0626/343-418-as telefonszámon.

Szeretettel várjuk Önöket a felvételi meghallgatáson!

KAMI