Felhasználónév:
Jelszó:
Cím: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9/A • Telefon/fax: 26/343-418, 26/540-418 • Mobil: 30/445-83-83 • Email: iskola@kami.hu

Dankovics Valéria kolléganőnk Budakalász Kiváló Pedagógusa díjban részesült!

Dankovics Valéria 2000. szeptember óta tanít a Kalász Alapfokú Művészeti Iskolában, zongoratanárként, korrepetitorként, kamarazene tanárként és karvezetőként. Nagy odaadással, lelkiismeretes és alapos munkával szeretteti meg a zenét, a zenetanulást tanítványaival. A tehetséggondozásban éppúgy kiemelkedőt nyújt, mint a felzárkóztatásban. Minden korosztállyal eredményesen dolgozik, a piciny, alig 6 évesektől az érettségizőkig. Teszi mindezt a gyerekek örömére és a szülők megelégedésére. Tanítványai kitartóan, hosszú évekig tanulnak a zeneiskolába, amit jól példáz, hogy Rozenberszki Zsófia, az első zongoraszakos növendék aki mind a 12 évfolyam elvégzése után művészeti záróvizsgát tett, az ő osztályában tanult.
Magas színvonalú munkája eredményeként növendékei számos regionális, területi és országos versenyen öregbítették az iskola, és a település hírnevét. Tanítványai kimagasló játékukkal rendszeres díjazottjai e megmérettetéseknek.
Országos viszonylatban is ismert, elismert pedagógus. A legutóbb 2018-ban megrendezett Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Versenyen növendékei egyszerre öt országos díjat is elnyertek. Különböző korcsoportokban indulva egy második,  három első helyezéssel, valamint egy nagydíjjal (maximális pontszámot elérve) tértek haza. Eredményes felkészítő munkájáért a tanárnő az Oktatási Hivatal Tanári Különdíjában részesült. Tanítványai rendszeres és sikeres fellépői -a teljesség igénye nélkül- a Papp Lajos Zongoraversenynek, az országos Ferenczy György Zongoraversenynek, az Oktatási Hivatal által kiírt szóló és kamara tanulmányi versenyeknek, a Zenevarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraversenynek, a Hatvani Barokk Fesztiválnak, a Dunakanyari Ifjú Muzsikusok Kamarazenei Találkozójának, valamint a Tiéd a Steinway! tehetségkutató koncertnek.
Dankovics Valéria kiemelkedő pedagógiai tevékenysége mellett tanszakvezetőként részt vesz az iskolavezetés munkájában. Társszervezőként hosszú évek óta segíti az iskola Kamarazenei Hetek elnevezésű programjának több hetes munkafolyamatát és zárókoncertjeinek létrejöttét. Szívesen vesz részt az intézmény bármely rendezvényének lebonyolításában, és az iskolán kívüli programokban is, például szülőként és kollégaként a Kamp Kapelle nyári táborozásain.  A tantestület megbecsült tagja, aki  tanárként, emberként egyaránt példakép mindenki számára.
 
Valikát jelenlegi és egykori sikeres tanítványai is köszöntötték a díjátadón: