Cím: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9/A • Telefon/fax: 26/343-418, 26/540-418 • Mobil: 30/445-83-83 • Email: iskola@kami.hu

Különleges tehetségek klarinét-szaxofon koncertje a Faluház Örömzene sorozatában

Különleges koncert részesei lehetünk 2019.09.05-én, a Faluház Örömzene sorozatában. Bubreg Bence és testvére, Márton műsorában édesanyjuk, Bubreg-Dobay Linda is közreműködik, aki gyermekkorát városunkban töltötte, majd a salzburgi Mozarteumban diplomázott. Gyermekei mind a négyen muzsikálnak, a két legnagyobb pedig már igen komoly eredményekkel büszkélkedhet:

Bubreg Bence (klarinét) 17 éves
A finn Sibelius Akadémián tanul klarinétot a fiatal tehetségek nemzetközi osztályában. A klarinét mellett az innsbrucki konzervatóriumban  karmesterséget tanul, komponál, zongorázik.
2012 óta jár nemzetközi klarinét ill. zenei versenyekre. 
Első díjat kapott szólóban Franciaországban, Szovéniában, Ausztriában , Horvátországban , Csehországban , Japánban Olaszországban , Szerbiában.
 
Bubreg Márton (szaxofon) 15 éves 
10 éves kora óta Müncheni Zeneakadémián a különleges tehetségek osztályában tanul. Szintén számos nemzetközi versenyen lépett fel és kapott első díjat, francia, olasz, ukrán, szlovén, szerb , horvát, andorrai, osztrák és a békéscsabai versenyen is. 
Ausztriában legfiatalabb résztvevőként megnyerte a Tiroli Zeneművész díjat és Nagydíjat, Bence ugyanitt Jeuness díjat kapott.
Kamarazenélnek testvéreikkel, velük is számos országos első helyezést 
értek el Ausztriában.
Rendkívüliek duóban is, így nyerték tavaly az 52. Concertino Praga nemzetközi zenei versenyt és az Osztrák Fúvósszövetség versenyét is. 

A  világ neves színpadain léptek fel szólóban és duóban is , többek között a new yorki Carnegie Hallban, a Wiener Konzerthausban Bécsben, a prágai Rudolfinumban, a kievi Nemzeti Filharmóniában , a salzburgi Mozarteumban. Koncert turnén voltak Csehországban, Andorrában, Svájcban, Észtországban és Ausztriában. 
Első CD-jüket a cseh rádió tavaly adta ki.

 

A koncert plakátja, az alábbi képre kattintva, nagyobb méretben is megjelenik: